9 Temmuz 2008 Çarşamba

rulo börek


500 gr un
250 gr margarin
5 gr tuz
1 yumurta
2 soğan
1 kg domates doğranmış
100 gr peynir
5-6 yeşil sivri biber
1 yumurta
30 gr hardal veya
haşhaş tohumu (ben kullanmadım )

Una tuz ekleyip eleyin. Ortasını açıp yağ ve yumurtayı ekleyip yoğurun. Hamuru folyoya sarıp dinlendirin. Dinlenen hamuru açın.
15 cm eninde şeritler halinde kesin.
Domates, biber ve soğanı temizleyip doğrayın. peyniri ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız iç malzemeyi hamurların üzerine paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Üzerine hardal veya haşhaş tohumları serpip 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servise sunun.
kaynak : www.marsa.com.tr

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bende kendim yaparım gözlemeyi genellikle şimdi görünce özledigimi ve yakında yapmam gerektigini anladım