Köy Köftesi
Malzemeler
1 su bardağı bulgur
½ su bardağı yarma
½ su bardağı un
1 su bardağı ayran
1 kaşık tereyağ
Nane
Yapılışı
1. Bulgur ve yarma karıştırılarak biraz haşlanır.
2. Haşlanan bulgur ve yarmalar önce unla yoğrulur; sonra misket büyüklüğünde yuvarlanır.
3. Sulu bir şekilde pişirilir.
4. Suyu süzülmeden ayranla karıştırılarak ve üzerine nane ekilerek servise sunulur.
Kaynak: Öğr. Gör. İsmail ÇAM, Çankırı - Merkez
*********************************************
Gök Domates Yemeği
Malzemeler
6 adet domates
1 baş soğan
2 yemek kaşığı yağ
1/2 yemek kaşığı salça
1 su bardağı su
1 fincan pirinç veya bulgur
Yapılışı
1. Gök domatesler haşlanır ve acı suyu dökülür.
2. Haşlanan domatesler doğranır.
3. İnce doğranmış soğan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur.
4. Salça ve sıcak su ilave edilerek pişirilir.
5. Pişmeye yakın bulgur veya pirinç ilave edilir.
6. Pişince ocaktan alınır.
Kaynak: Sibel YİĞİT, Çankırı-Kurşunlu
2 Temmuz 2008 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
MÜBAREK ÜÇ AYLAR BAŞLADI.ALLAH (CC)RECEB LE ŞABAN BİZLERE HAYIRLI KILSIN RAMAZANA KAVUŞTURSUN İNŞAALLAH BU MUBAREK ÜÇ AYLARI EN GÜZEL ŞEKLİYLE DEĞERLENDİRMEYİ NASİB
EYLESİN.AMİN.hayırlı günler arkadaşım.
Yorum Gönder