2 Temmuz 2008 Çarşamba

Çankırı yemekleri

Köy Köftesi

Malzemeler

1 su bardağı bulgur
½ su bardağı yarma
½ su bardağı un
1 su bardağı ayran
1 kaşık tereyağ
Nane


Yapılışı
1. Bulgur ve yarma karıştırılarak biraz haşlanır.
2. Haşlanan bulgur ve yarmalar önce unla yoğrulur; sonra misket büyüklüğünde yuvarlanır.
3. Sulu bir şekilde pişirilir.
4. Suyu süzülmeden ayranla karıştırılarak ve üzerine nane ekilerek servise sunulur.

Kaynak: Öğr. Gör. İsmail ÇAM, Çankırı - Merkez

*********************************************

Gök Domates Yemeği

Malzemeler

6 adet domates
1 baş soğan
2 yemek kaşığı yağ
1/2 yemek kaşığı salça
1 su bardağı su
1 fincan pirinç veya bulgur


Yapılışı
1. Gök domatesler haşlanır ve acı suyu dökülür.
2. Haşlanan domatesler doğranır.
3. İnce doğranmış soğan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur.
4. Salça ve sıcak su ilave edilerek pişirilir.
5. Pişmeye yakın bulgur veya pirinç ilave edilir.
6. Pişince ocaktan alınır.

Kaynak: Sibel YİĞİT, Çankırı-Kurşunlu

1 yorum:

Marifetane hobi dedi ki...

MÜBAREK ÜÇ AYLAR BAŞLADI.ALLAH (CC)RECEB LE ŞABAN BİZLERE HAYIRLI KILSIN RAMAZANA KAVUŞTURSUN İNŞAALLAH BU MUBAREK ÜÇ AYLARI EN GÜZEL ŞEKLİYLE DEĞERLENDİRMEYİ NASİB
EYLESİN.AMİN.hayırlı günler arkadaşım.