8 Temmuz 2008 Salı

Çatlak kurabiye/PDÇSE-26

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 26

Sevgili huriye hanım ın ev sahipliğini yaptığı 26. etkinliğimizde başarılar diliyorum tüm katılımcı arkadaşlarında ellerine sağlık harika tarifler var
nacizane bende çukulatalı bir kurabiye tarifiyle katılmak istiyorum

Malzemeler:

50 adet için:
250 gr margarin
500 gr esmer toz şeker (yada normal şeker)
2 yumurta
5 gr vanilin
60 gr kıyılmış bitter
80 ml süt
650 gr un
30 gr kakao
10 gr kabartma tozu
2 gr tarçın
100 gr çok ince kıyılmış fındık / 50 gr çok ince kıyılmış yer fıstığı
Üzeri için:
Pudra şekeri

Şeker, vanilya ve margarini bir kapta krema kıvamında çırpın. Yumurtaları bir kaba kırın. Çikolatayı ılık süte ekleyip karıştırarak eritin.

Un, kakao, kabartma tozu, tarçın, fındık ve fıstığı hamur karıştırma kabında harmanlayın. Ortasını açıp çikolatalı süt, yumurta ve çırpılmış yağı ilave ederek hamuru yoğurun. Streç folyoya sarıp buzdolabında 2 saat kadar bekletin.

Fırını 180 derecede ısıtın. Hamuru pudra şeker serpilmiş zeminde açın. Küçük yuvarlak kalıpla kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamurları aralıklı olarak dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Kâğıttan çıkarıp servise sunun.

2 yorum:

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Canim merhaba,ellerine saglik kurabiyeler sahane gorunuyor,çok hos bir tarif bayildim been,harikasin. Etkinlige katildigin için çok tesekkur ediyorum,etkinlik bu pazar son buluyor yine beklerim olurmuuu,tarifin sonra yayinda olacak,sevgiler.

AYRICA : PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKIYOR..Yayına Hazırlayanlarhttp://nasibim.blogcu.com/http://birdemliksohbet.blogspot.com/Sorumlu Müdür http://selmahlc.blogcu.com/Grafik Tasarım Düzenleme Yagmur İparSizde sununumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey adınızı sitenizin adresini dergide yer almasını istediğiniz tarifin adını tarifin link adresini göndermeniz yeterli olacaktır:)
Örnek isim: SEVİL SAHİN
Site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com/
Tarif : SALATAYARIŞMASI
Link:http://birdemliksohbet.blogspot.com/search/label/SALATA%20YARI%C5%9EMASI%20TAR%C4%B0FLER%C4%B0

Sevil Şahin dedi ki...

bal ablam ; Canımcım; 26. Ev sahibemiz olan HURİYE (KELEBEKLİ SANİYELER) arkadaşımıza olan destegin ve tarifin için bende Porselen demlik ailesi( http://birdemliksohbet.blogspot.com ) olarak teşekküre geldim .ELLERİNİZE SAGLIK
EMEGİNE SAGLIK
Sevgilerimle SEVİL SAHİN